середа, 08 березня 2023 15:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Урсула фон дер Ляєн сказала, яка держава врятувала Україну у перші дні війни

Урсула фон дер Ляєн сказала, яка держава врятувала Україну у перші дні війни
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн сказала, яка країна врятувала Україну у перші дні війни. Фото: Getty Images

Розпочавши військову підготовку українських бійців після російської анексії Криму в 2014 році, Канада зробила вирішальний внесок в обороноздатність України на початку російського вторгнення в лютому 2022 року.

Канада зрозуміла важливість того, що відбувається в Україні раніше за багатьох інших, у тому числі європейців. Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, яку цитує Spiegel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим є і завжди буде Україною - Трюдо

"Я не можу переоцінити це: Канада врятувала Україну в перші кілька днів", – сказала вона у своїй промові в парламенті в Оттаві.

Фон дер Ляєн також подякувала прем'єр-міністру Канади Джастіну Трюдо за співпрацю в наданні допомоги Україні.

"Все, що ми зробили для України, ми зробили разом", – підкреслила вона.

З початку повномасштабного російського вторгнення Канада надала Україні різноманітну підтримку на суму понад $5 млрд, зокрема понад $1 млрд оборонної допомоги.

Канада відкрита для розширення льотної тренувальної програми. Країна розглядає можливість включити до неї українських військових пілотів.

Близько 35 тисяч українських захисників пройшли курс навичок сучасного бою в Канаді.

Зараз ви читаєте новину «Урсула фон дер Ляєн сказала, яка держава врятувала Україну у перші дні війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі