четвер, 29 серпня 2024 14:54

Упродовж місяця у парламенті зареєструють законопроєкт про регулювання Telegram - Княжицький

Упродовж місяця у парламенті зареєструють законопроєкт про регулювання Telegram - Княжицький
Народний депутат Микола Княжицький розповів про роботу над законопроєктом про регулювання Telegram. Фото: facebook.com/MykolaKniazhytsky

Упродовж місяця у парламенті зареєструють комітетський законопроєкт щодо регулювання Telegram та інших платформ.

Таке рішення депутати ухвалили 29 серпня на засідання Комітету гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України. Про це повідомив голова підкомітету з питань культурної політики Микола Княжицький.

"Вчергове проговорили на профільному комітеті регулювання платформи Telegram та мій законопроєкт №11115 щодо регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації, через які поширюється масова інформація", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС розпочали нове розслідування стосовно Telegram - ЗМІ

Перед цим на своєму YouTube-каналі Княжицький пояснив, що сервери Telegram знаходяться на території РФ та й зроблений він за російські гроші.

Нині, згідно з дослідженням Ukrainian Youth Today від Центру аналізу та соціологічних досліджень (CISR) Міжнародного республіканського інституту (МРІ), майже 70% молодих українців споживають новини в Telegram. Загалом по Україні цей показник сягає 80%.

"Усі розуміють очевидні загрози від платформи Telegram та необхідність пошуку швидкого рішення задля забезпечення національної безпеки. Сподіваюся, що колеги з інших фракцій і груп проявлятимуть єдність і не будуть створювати перешкод під час роботи над таким важливим законопроєктом в робочій групі", - зазначив Княжицький.

За його словами, тільки на перший погляд, платформа відкрита та наче нікого не обмежує. Водночас кошти в розвиток Telegram інвестували саме російські олігархи, а сервери платформи, ймовірно, знаходяться в РФ.

"Російські спецслужби мають доступ до нашої з вами інформації, до інформації про нашу армію. Зрештою, телеграм - головний військовий месенджер Росії, який дотується їхніми коштами. Дуров також є російським олігархом. Адже без дозволу уряду в цій країні неможливо стати багатою людиною. Таких прикладів не було. Зважаючи на ці факти, маємо відповідальніше ставитися до власної безпеки і на рівні держави вчасно приймати необхідні закони. Законопроєкт про регулювання онлайн-платформ - не про Telegram, а про національну безпеку", - наголосив Княжицький.

Арешт засновника Telegram Павла Дурова може бути його спробою розірвати зв'язки з ФСБ та російським диктатором Володимиром Путіним.

Однак це не змінить політику України щодо Telegram. Таку думку висловив заступник голови Ради національної безпеки та оборони України Сергій Демедюк.

Зараз ви читаєте новину «Упродовж місяця у парламенті зареєструють законопроєкт про регулювання Telegram - Княжицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі