середа, 13 серпня 2014 17:59

УПЦ МП обрала "русский мир" - Київський патріархат

УПЦ МП обрала "русский мир" - Київський патріархат
slovoidilo.ua

В УПЦ КП засмучені обранням митрополита Онуфрія предстоятелем УПЦ МП.

Про це йдеться в коментарі прес-центру Київської Патріархії.

Там зазначили, що цей ієрарх (Онуфрій – ред.), будучи місцеблюстителем УПЦ МП, фактично заблокував проведення офіційного діалогу з Київським Патріархатом щодо подолання церковного розділення та утворення єдиної Помісної Православної Церкви.

"Також митрополит Онуфрій неодноразово в унісон з Москвою заявляв про те, що українці та росіяни по суті один народ, що європейська інтеграція для України непотрібна та несе зло, називав кремлівських найманців і терористів на Донбасі "ополченцями", тощо", - сказав він.

На іменинах патріарха Кирила він хвалив його за "турботу" про Україну, зазначають в УПЦ МП.

"Обрання цього ієрарха главою Московського Патріархату в Україні фактично засвідчує залежність більшої частини єпископів цієї Церкви від агресивної доктрини "русского мира", яка стала ідеологічним підґрунтям нинішньої агресії Кремля проти України, окупації Криму, терору на Донбасі", - зазначається у повідомленні.

В УПЦ КП переконані, що обравши своїм очільником Онуфрія, більшість єпископів Московського Патріархату в Україні відкинули шлях об'єднання церкви.

Київський патріархат закликав до діалогу тих єпископів, священиків і вірних УПЦ МП, які "усвідомлюють необхідність відкинення неканонічно нав'язаної церковної влади Московського Патріархату, справді бажають подолання розділення українського православ'я та утворення єдиної Помісної Православної Церкви".

Зараз ви читаєте новину «УПЦ МП обрала "русский мир" - Київський патріархат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі