понеділок, 21 березня 2016 15:52

Українського хлопчика, який підірвався на Сході країни, повертають до життя у Канаді
5

  Фото: VIDIA
Фото: VIDIA

12-річного Миколу Нижниковського з селища Володарське на Донеччині, що підірвався на гранаті і втратив три кінцівки, повертають до життя у Канаді, повідомляє VIDIA.

У серпні минулого року Миколка та ще троє дітей гуляли, коли знайшли боєприпас і підірвались. Його 4-річний брат Данилко загинув, а Микола потрапив до реанімації. Лікарі боролись за його життя, але врятувати дві ноги та руку не вдалося.

Дитині допомагали всім світом. Зараз Микола з мамою у Монреалі, ним опікується Укрансько-Канадська фундація. Shriners Children's Hospital погодився покрити витрати на лікування хлопчика. Миколка вчиться жити із протезами і фактично заново починає своє життя.

До нього постійно навідуються волонтери та небайдужі, адже хлопчик потребує уваги та підтримки. Зокрема, необхідні кошти, аби він зміг відвідувати Канаду для лікування у майбутньому. Також волонтери можуть долучитись як перекладачі для Миколки та його мами чи просто проводити з ними час.

Як допомогти Миколці, можна прочитати на сайті або ж стежити за сторінкою підтримки хлопчика у Facebook.

Також волонтери проводять фандрейзангові акції, щоб допомогти Миколці. Одна з таких присвячена дню народженню хлопчика і відбудеться 10 квітня в Торонто.

Нагадаємо, в Канаді проходить фотовиставка про ветеранів АТО із протезами.

  Фото: VIDIA
Фото: VIDIA
  Фото: VIDIA
Фото: VIDIA
  Фото: VIDIA
Фото: VIDIA
  Фото: VIDIA
Фото: VIDIA
Зараз ви читаєте новину «Українського хлопчика, який підірвався на Сході країни, повертають до життя у Канаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі