неділя, 26 травня 2024 13:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські захисники готові вдарити по установках, якими РФ обстрілює Харків - військовий

Українські захисники готові вдарити по установках, якими РФ обстрілює Харків - військовий
Україна має зброю для знищення установок, яким Росія завдає ударів по Харкову. Фото: slovoidilo.ua

Українські захисники готові знищувати установки, якими російські загарбники б'ють по Харкову.

Однак, західні партнери, зокрема США, забороняють Україні застосовувати низку вогневих засобів по території Російської Федерації. Про це в інтерв'ю ТСН розповів командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилення підтримки ППО: Боррель відреагував на удари РФ по Харкову

"Тобто ми не можемо знищувати противника в районах його зосереження, де він концентрує легкоброньовану і броньовану техніку, певні артилерійські засоби і, що основне, це засоби протиповітряної оборони і системи С-300, С-400, якими щоденно руйнує Харків. Тобто Сили оборони знають, де вони стоять, ми можемо їх знищити. У нас є чим знищити, але є заборона на застосування цих засобів", - сказав Федоренко.

За його словами, українські дипломати зараз працюють над вирішенням цього питання.

"Я думаю, що три-чотири тижні - і ми досягнемо того, що ці вогневі засоби дадуть можливість застосувати по території Росії", - додав військовий.

Союзники, які постачають зброю Україні, мають скасувати заборону на її використання для ураження військових об'єктів на території РФ.

Інакше Сили оборони не зможуть ефективно захистити територію України, особливо прикордонні райони, які жорстоко атакує агресор. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «Українські захисники готові вдарити по установках, якими РФ обстрілює Харків - військовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі