субота, 15 липня 2023 17:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Україною пройшлася нова хвиля жорстких вручень повісток: показали відео з різних міст

Україною пройшлася нова хвиля жорстких вручень повісток: показали відео з різних міст
У мережі протягом останніх кількох діб опубліковано серію відео, як стверджують автори, жорстких вручень повісток працівникам ТЦК. Фото: колаж ТСН

У мережі протягом останніх кількох діб опубліковано серію відео, як стверджують автори, жорстких вручень повісток працівниками ТЦК з подальшим затриманням.

Йдеться про Одеську, Тернопільську та Дніпропетровську області. Про це повідомляє ТСН.

До прикладу, видання "Терміново" пише про випадок "мобілізації", що стався ще 11 липня, пасажирів автобуса "Микулинці-Тернопіль".

На відео видно, як група чоловіків у військовій формі та з автоматами зупиняє транспорт, на що якась жінка за кадром обурюється зі словами: "Яке ви маєте право спиняти машину?".

Невдовзі між нібито військовим та пасажиром, який намагався в той момент з сумками повернутися у салон автобуса, спалахує конфлікт – у хід ідуть кулаки.

Речник Тернопільської облполіції Сергій Крета заявив, що відео правоохоронці бачили і вже внесли відповідні відомості до Єдиного журналу обліку про скоєння злочинів і правопорушень. Втім, до поліцейських ніхто не звертався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військкомати придумали новий спосіб вручення повісток: на що робиться ставка

Окремо у Telegram "ХДніпро" з'явилося відео нібито жорсткого вручення повісток у Дніпропетровській області зі стріляниною. На відео кілька чоловіків у військовій формі переслідують відпочивальника у місцевому парку і врешті оточують його зі зброєю.

При цьому один з "військових" крикнув: "Стріляй по ногах! Мені по**й" Жінка, яка знімала на камеру сутичку, стверджує, що нарахувала у той момент шість військових. Згодом хтось з чоловіків вистрілив у повітря.

Поліцейські наразі проводять перевірку та встановлюють усіх учасників події, повідомила у коментарі виданню речниця поліції Дніпропетровської області Ганна Старчевська. За даними джерел журналістів у МВС, учасниками подій були, зокрема, і представники ТЦК.

Ще одне відео з нібито "врученням повісток" було опубліковано в одеських Telegram-каналах. У ролику група чоловіків у військовій формі спершу б'є якогось чоловіка, а потім намагається затягнути його у жовтий бус.

Втім, як підкреслила речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк у коментарі виданню, на кадрах – не співробітники ТЦК.

"На відео – не наш транспортний засіб, такого транспортного засобу в ТЦК немає, на відео – не співробітники ТЦК", – наголосила вона.

В Україні з липня збільшився перелік осіб, які підлягають мобілізації.

Тепер мобілізовуватимуть тих, у кого дружина (чоловік), батьки чи батьки дружини (чоловіка) – особи з інвалідністю першої чи другої групи, якщо у них є інші працездатні особи, які згідно із законом мають їх утримувати. До липня 2023 року вони не призивалися.

Зараз ви читаєте новину «Україною пройшлася нова хвиля жорстких вручень повісток: показали відео з різних міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі