середа, 22 квітня 2020 18:30

Українців закликали рятувати життя

Українців закликали рятувати життя
Волонтери фонду "Повернись живим" звернулися до українців. Фото: Facebook/Повернись живим

Фонд допомоги українській армії "Повернись живим" звернувся до українців.

Звернення оприлюднено на сторінці фонду у Facebook.

За 6 років роботи фонд зібрав на допомогу війську понад 158 млн грн. На кошти придбано понад 950 тепловізорів, понад 1300 планшетів з програмним забезпеченням для артилеристів ГРК "Броня", понад 60 автомобілів, більш ніж 160 квадрокоптерів, 20 навігаторів для штурмової авіації, 3 корабельні радари, один з яких стоїть на фрегаті "Гетьман Сагайдачний", та багато іншого.

Інструктори фонду провели навчання для понад 400 снайперів, 800 саперів та 2,5 тис. артилеристів. Із початком пандемії фонд активно включився у боротьбу з коронавірусом в армії та першим почав проводити там вибіркові ПЛР-тестування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі студенти виробляють екрани від коронавірусу за допомогою 3D-друку

"Попри дозвіл українського законодавства, наша команда не використовує відсотка з благодійних внесків, щоб покрити власні адміністративні видатки. Зарплатний фонд і утримання нашого невеликого офісу в Києві – окрема стаття витрат", – сказано у зверненні.

Щоб працювати й надалі, команді фонду вкрай потрібна підтримка українців.

"Долучайтеся до нашого проєкту на Patreon, отримуйте на платформі ексклюзивний контент з передової (який, з огляду на правила Facebook, ми не можемо розмістити в соцмережі), рятуйте Україну та впливайте на хід історії", – кажуть волонтери фонду.

Волонтери закупили та відправили на передову перші експрес-тести для виявлення коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Українців закликали рятувати життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі