понеділок, 22 серпня 2022 14:48

Українці в Польщі зможуть користуватися водійським посвідченням з "Дії" – що для цього потрібно

Українці в Польщі зможуть користуватися водійським посвідченням з "Дії" – що для цього потрібно
Поширити електронне посвідчення водія та технічний паспорт на авто із "Дії" в польський mObywatel можна буде вже найближчим часом. Фото: chudniv.news

Українці, які перебувають у Польщі, зможуть там користуватися своїми електронними водійськими посвідченнями з "Дії".

Для цього слід скористатися польським застосунком mObywatel, розповів під час брифінгу міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дія" в Польщі й англомовні версії документів – Федоров розповів про нові розроблення

За його словами, поширити електронне посвідчення водія і технічний паспорт на авто з "Дії" в mObywatel можна буде вже найближчим часом.

"Це можливість отримати електронні водійські права й техпаспорт для використання в Польщі", – сказав Федоров.

Він також додав, що в польському mObywatel для українців запустили електронний документ Diia.pl. Він підтверджує легальне перебування на території країни.

Міністерство цифрової трансформації запускає нову послугу "єВідрядження". Вона буде доступна на порталі "Дія". Підприємці зможуть виїхати за кордон у робоче відрядження до семи днів.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в рамках нового релізу "Дії" планують випустити до 10 цифрових продуктів. Мінцифри також працює над можливість придбання через "Дію" військових облігацій.

Зараз ви читаєте новину «Українці в Польщі зможуть користуватися водійським посвідченням з "Дії" – що для цього потрібно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі