четвер, 02 червня 2022 18:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці самі вирішуватимуть, на яку дистанцію стріляти з HIMARS

Українці самі вирішуватимуть, на яку дистанцію стріляти з HIMARS
Вашингтон не буде втручатися у дії ЗСУ. Фото: eastnews.ua

Командування Збройних сил України самостійно буде ухвалювати рішення, на яку дальність стріляти з установок HIMARS.

Вашингтон не буде втручатися в рішення, сказала посол США в Україні Бріджит Брінк на брифінгу, передає Gazeta.ua.

"Уряд США учора підписав акт про надання пакета збройної допомоги України коштом 700 мільйонів доларів. У цьому пакеті включили також артилерійські установки HIMARS. Насамперед їхнє надання має допомогти Україні досягти більшої точності в ураженні ворожих цілей, але також і отримати артилерійське озброєння з більшою дальністю, ніж є в Україні зараз. Питання відстані буде вирішуватися Збройними силами України без нашого втручання", - сказала вона.

Адміністрація президента США Джо Байдена надалі буде ухвалювати наступні пакети збройної допомоги. Їх фінансуватимуть коштами передбачених законом $40 млрд.

Кількість та типи озброєння уточнюватимуть під час консультацій між США та українським військово-політичним керівництвом. Поставки будуть залежати від ходу бойових дій. США зацікавлені в тому, аби надати ЗСУ озброєння, яке нагально потрібне на лінії фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Допоможемо Україні відбудуватися" - нова посол США назвала п'ять напрямків

Брінк додала, що вона рада очолити команду дипломатів США в Україні. Каже, що в Україні вирішується доля Європи. Вона хоче допомогти відстояти незалежність.

Уряд США буде надавати Україні необхідну допомогу і підтримку до самої перемоги у війні з Росією. Американські дипломати будуть займатися координацією збройної допомоги від інших партнерів України.

Бріджит Брінк прибула до Києва 30 травня. Вчора записала звернення до українців.

Посада посла США була вільною з травня 2019 року. Тимчасово повіреною у справах США в Україні працювала Крістіна Квін.

1 червня США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $700 млн. Передадуть реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Зараз ви читаєте новину «Українці самі вирішуватимуть, на яку дистанцію стріляти з HIMARS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі