четвер, 19 серпня 2021 12:30

Україна отримала масштабну партію Covid-вакцини

Україна отримала масштабну партію Covid-вакцини
AstraZeneca схвалили для екстреного застосування. Фото: pixabay.com

Уряд Греції передав Україні 100 тис. доз Covid-вакцини AstraZeneca.

18 серпня країна отримала ще 650,4 тис. доз цієї вакцини від Польщі та 46 тис. доз від Литви як гуманітарну допомогу, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Частину вакцини використають для щеплення осіб, які вже отримали першу дозу AstraZeneca. Решту препарату розподілять між центрами вакцинації та пунктами щеплень", - ідеться в повідомленні.

AstraZeneca - векторна вакцина проти Covid-19. Її виробляють в ЄС, Великій Британії, Південній Кореї та Індії. Її схвалили для екстреного застосування Європейське агентство з лікарських засобів та Всесвітня організація охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація в Україні набирає обертів

Україна отримала понад 100 тис. доз вакцини AstraZeneca від Румунії. Щеплення також роблять препаратами: CoviShield, CoronaVac, Pfizer і Moderna. 4 серпня Данія передала Україні 509 400 доз Covid-вакцини AstraZeneca завдяки глобальному механізму COVAX.

За останню добу в Україні виявили 1560 нових хворих на коронавірус. З них дітей - 90, медпрацівників - 35. Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстрували в Києві. Загалом від початку епідемії в країні Covid-19 підхопили 2 270 226 осіб. Померли 53 368 пацієнтів, із них 32 - за останню добу. Одужали 2 199 118 осіб, за останню добу - 898.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала масштабну партію Covid-вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі