четвер, 25 травня 2006 13:16

Україна і Південна Корея мають намір спростити візовий режим

Про це журналістів під час брифінгу повідомив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Василь Філіпчук.

За його словами, 25 травня міністр закордонних справ Борис Тарасюк і посол Південної Кореї в Україні Хо Сун Чьол підпишуть пакет україно-корейських угод про взаємне спрощення режиму поїздок різних категорій громадян обох країн.

- Підписання угод сприятиме подальшому розвитку партнерських відносин з Україною і республікою Корея, інтенсифікації контактів в політичній, економічній, культурно-гуманітарній сферах, - сказав Філіпчук.

За його словами, передбачається безкоштовне оформлення віз для громадян обох країн і введення безвізового режиму в"їзду до України для громадян Кореї на термін, який не перевищує 90 днів.

Крім того, встановлюється безвізовий режим для громадян України і Кореї, які користуються дипломатичними паспортами на строк до 90 днів.

Також планується збільшення до 5 років терміну дії багаторазових віз для громадян обох країн, які відвідують Україну і Корею з діловими цілями, і встановлення терміну максимального постійного перебування до 3 років громадян, які є представниками або членами персоналу представництв торгових фірм відповідних країн.

Нагадаємо, що Україна і Південна Корея хочуть розвивати двосторонню співпрацю, пишуть ПОДРОБНОСТИ.UA.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Південна Корея мають намір спростити візовий режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі