четвер, 30 вересня 2021 00:31

Українських заробітчан депортують з Росії

Українських заробітчан депортують з Росії
Українців виженуть з Росії. Фото: 5 канал

У 152 тисяч українців закінчується термін перебування в Росії.

Заробітчани переживають, що їх можуть депортувати, повідомляють місцеві ЗМІ.

У березні 2020 року Путін видав указ, яким заборонив в'їзд в країну іноземним громадянам. Для заробітчан це означало, що вони більше не заїдуть до Росії, якщо залишать її територію.

Влітку РФ послабила закриття кордонів і дозволила громадянам Таджикистану приїжджати в країну, а в вересні відкрила кордони для Азербайджану, Молдови, Узбекистану і Туркменії.

Українцям як і раніше без поважної причини не можна потрапити в Росію. Заробітчан можуть депортувати з країни вже 1 жовтня, але цього можна уникнути.

Попередні рази Путін випускав указ, який дозволяв заробітчанам залишитися в країні, але за умови, що вони продовжать реєстрацію через карантинних обмежень.

Саме на цей документ і розраховують українці в Росії, за чутками його повинні опублікувати 30 вересня (якщо він звичайно буде). Саме на останній день вересня багатьом заробітчанам сказали з'явитися в місцеві відділи з питань міграції, щоб дізнатися вердикт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У литовській церкві правитимуть українською мовою

У Польщі наполовину скоротилася кількість українських заробітчан. Зараз налічується близько мільйона українських працівників. До пандемії чисельність працівників становила близько двох мільйонів, включаючи нелегальних.

Зараз ви читаєте новину «Українських заробітчан депортують з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі