середа, 29 вересня 2021 20:47

У Польщі наполовину скоротилась кількість українських заробітчан

У Польщі наполовину скоротилась кількість українських заробітчан
Тисячі українців працюють у Німеччині нелегально. Фото: DW

Зараз в Польщі налічується близько мільйона українських заробітчан.

До пандемії кількість працівників становила близько двох мільйонів, включаючи нелегальних. Про це повідомляє Польське радіо.

За даними агентства Personnel Service, українці все частіше їдуть до Чехії та Німеччини.

"Мінімальна заробітна плата в Польщі становить 2,8 тисяч злотих брутто. В Україні ставка становить 6 тисяч гривень, тобто приблизно 883 злотих на місяць. Це втричі менше. У Німеччині, між тим, із 1 липня цього року мінімальна заробітна плата становить 1536 євро брутто - 7 041 злотих. Відсутність реакції польської сторони може вплинути на уповільнення економіки в країні", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Литві потребують українських заробітчан: яких фахівців не вистачає

Агентство стверджує, що тисячі українців працюють у Німеччині нелегально.

"Дефіцит працівників, на який скаржиться все більше роботодавців у Німеччині, змушує владу закривати очі на нелегальних іммігрантів з-за кордону. Це велика загроза для нас", - йдеться в повідомленні.

Кількість легальних трудових мігрантів зростатиме. Додаткове оподаткування заробітчан спровокує сильний відтік українців за кордон, переконаний президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі наполовину скоротилась кількість українських заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі