вівторок, 08 лютого 2022 09:43

Українські військові на танках дали відсіч "ворогу"
11

В Україні одразу на кількох полігонах бойової підготовки тривають комплексні тактико-спеціальні заняття з відсічі умовному противнику, який намагається прорвати оборону на танконебезпечних і десантнонебезпечних ділянках місцевості.

Про це повідомила пресслужба Збройних сил України, передає УНІАН.

Фото: ЗСУ

До тренувань залучили інженерні підрозділи, що виконують завдання зі встановлення мінних загороджень, танкові підрозділи й протитанкова артилерія.

"Щоразу під час тренування ми маємо досягнути максимального скорочення часу від надходження наказу командиру підрозділу, ухвалення ним відповідного рішення до практичного його виконання конкретним номером обслуги гармати або екіпажу танка," - повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, протитанковий резерв швидко й організовано перемістився на рубіж розгортання, а інженерно-саперна група задля якісного виконання завдання протитанкістами без затримок установила мінні загородження.

З танковими підрозділами заходи бойової підготовки відбуваються в екіпажів і у складі взводів.

Танкісти здійснили висування роти до району очікування, переміщення та розгортання в бойовий порядок на вогневому рубежі для відбиття наступу імовірного противника, а також відхід і переміщення до районів зосередження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радіація та хімічна зброя: військовим ЗСУ влаштували навчання на кордоні

"Цього разу танкістів підняли за тривогою. За бойовим наказом вони швидко здійснили марш у район очікування з подальшим виходом на вогневі рубежі. Під час розвідки боєм танкові екіпажі визначили головні сили противника та змусили його виявити себе. Вже після того, як умовний противник викрив себе, танкісти вступили в бій", - розповів Наєв.

Досвід Антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил показав, що танки є однією з основ наступальної операції. Саме тому протитанковий і загальновійськовий резерви мають бути завжди готовими до вогневого ураження противника, зазначив Наєв.

Раніше українські розвідники провели тренування зі стрільби на близькій відстані поблизу адміністративної межі із захопленим Кримом. За легендою, дорога була недосліджена, тому просувалися бійці максимально обережно. Також військові-розвідники відпрацювали наліт як ведення ближнього бою.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові на танках дали відсіч "ворогу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі