четвер, 10 грудня 2009 15:38

Українці з "Аріани" повернуться додому в найближчі 10 днів

Українці з "Аріани" повернуться додому в найближчі 10 днів

Українські члени екіпажа балкеру "Аріана" повернуться до України в найближчі 10 днів.

Про це повідомило РБК-Україна джерело у дипломатичних колах.

За словами джерела, найближчими днями балкер буде звільнено.

"Зараз ведеться перерахунок грошей (викупу). Після цього пірати по двоє - по троє залишатимуть судно. Тобто "Аріана" через пару днів буде повністю звільнено з полону", - сказав співрозмовник агентства.

Він також зазначив, що в акваторії біля судна активізувався рух військових кораблів.

Нагадаємо, грецькі власники судна "Аріана" сьогодні заявили про сплату піратам Сомалі викупу за судно. В даний час компанія чекає на звільнення судна, повідомляв Reutеrs.

"Ми заплатили викуп, і ми чекаємо, поки пірати звільнять "Аріана", - повідомив глава компанії-оператора Alloceans Shipping Спірос Мінас, відмовившись розголошувати суму викупу.

Нагадаємо, балкер "Аріана", який йшов під прапором Мальти і перевозив 35 тис. т сої з Бразилії до Ірану, було захоплено піратами в ніч проти 2 травня 2009 р. Володіє "Аріана" зареєстрована на Мальті компанія "Тандела шипінг". Судно знаходиться в управлінні у грецької компанії Alloceans Shipping Cо. Ltd. У полоні піратів знаходиться екіпаж у складі 24 українців - мешканців Одеської та Миколаївської областей.

26 листопада пірати вже повідомляли, що вони нібито звільнили "Аріану".

Зараз ви читаєте новину «Українці з "Аріани" повернуться додому в найближчі 10 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі