пʼятниця, 01 лютого 2019 08:09

Видалення сторінки Facebook робить людей щасливішими

  Видалення сторінки в Facebook зробило людей щасливішими. Фото: parkservis.kiev.ua
Видалення сторінки в Facebook зробило людей щасливішими. Фото: parkservis.kiev.ua

Фахівці зі Стендфорського університету провели дослідження, в якому взяли участь майже три тисячі американських користувачів соціальної мережі Facebook. Частина з них вчені попросили видалити свої акаунти.

Добровольці видалили свої акаунти в Facebook на чотири тижні. Половині з них заплатили за це 100 доларів, пише stanford.edu.

За станом учасників дослідження стежили за допомогою смс-питань і онлайн, а також контролюючи їх активність на Facebook.

В результаті вдалося встановити, що 2% учасників не протрималися до кінця експерименту і відновили акаунти. Ті ж, хто не піддався спокусі, стали більше часу проводити в інших соціальних мережах, а також більше часу приділяти спілкуванню з друзями і з сім'єю.

Вчені відзначили, що обмеження на користування соцмережею призвело до поліпшення психологічного стану випробовуваних, вони стали почувати себе більш щасливими.

Разом з тим добровольці виявилися менш поінформовані, ніж раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Внаслідок масштабної атаки в соцмережі Facebook зламано близько 50 млн акаунтів

Представники Facebook збирали особисті дані користувачів, щоб підтримувати з ними зв'язок. Компанія слідкувала за користувачами, які використовували пристрої на Android. Facebook вивчала, кому, коли дзвонили і писали SMS власники акаунтів.

Зараз ви читаєте новину «Видалення сторінки Facebook робить людей щасливішими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі