субота, 29 вересня 2018 22:15

Внаслідок масштабної атаки в соцмережі Facebook зламано близько 50 млн акаунтів

Внаслідок масштабної атаки в соцмережі Facebook зламано близько 50 млн акаунтів
Facebook масштабно атакували. Фото: РБК

Facebook повідомила про уразливість, яка зачіпає 50 мільйонів акаунтів соціальної мережі

Хакери могли вкрасти інформацію власників профілів і отримати доступ до акаунтів за допомогою функції "Подивитися як", яка дозволяє подивитися користувачеві, як бачать його профіль інші, повідомляє блог компанії.

У керівництві компанії запевнили, що проблема з безпекою вже усунена і розпочато розслідування інциденту. Також про злом були проінформовані правоохоронні органи. Повідомляється, що хакери вкрали цифрові ключі, які дозволяють користувачам не вводити повторно пароль кожного разу, коли вони використовують додаток.

В Корпорації скинули скомпроментовані ключі доступу, а також були скинуті ключі інших 40 мільйонів користувачів. В результаті цього 90 мільйонів чоловік могли спостерігати, як при вході в facebook в них почало запитувати повторну авторизацію.

Зараз розпочато розслідування події і збиток ще належить встановити. У компанії також вибачилися перед користувачами. Міняти пароль, як стверджують в Facebook, не потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незламну криптобіржу обчистили хакери

Раніше повідомлялося, що хакери запустили новий вірус, який атакує користувачів Європи і краде банківські дані. Прихований банківський троян DanaBot вперше був зафіксований раніше в цьому році в Австралії і Польщі, а тепер поширюється і в інших країнах - Італії, Німеччини, Австрії та за станом на вересень 2018 року в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Внаслідок масштабної атаки в соцмережі Facebook зламано близько 50 млн акаунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі