понеділок, 03 грудня 2007 10:18

Учені зупинили процес старіння шкіри у миш

Зупинити процес старіння шкіри вдалося групі дослідників із каліфорнійської Медичної школи Стэнфордського університету. Ученим вдалося виявити протеїн, який в біологічних організмах є регулятором дорослішання шкіри.

Досліди проводилися на мишах. Скоротивши вміст в організмі даного протеїну, що отримав назву NF-kappa-B, учені змогли уповільнити і навіть повністю зупинити на генетичному рівні процес старіння шкіри і викликати її омолоджування.

Як сказав один з керівників робіт професор Ховард Чанг, розроблені основи технології, що дозволяє повернути шкірі молодість.

Раніше вчені встановили, що жіноча шкіра старіє швидше, ніж чоловіча. Учені посилали імпульси інфрачервоного світла, щоб побачити глибинні шари шкіри і зміряти ступінь вікового пошкодження. Дослідники виявили, що жіноча шкіра, на відміну від чоловічої, швидше втрачає колаген, зменшення якого призводить до появи зморшок, передає ІТАР-ТАРС.

 

Зараз ви читаєте новину «Учені зупинили процес старіння шкіри у миш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі