субота, 23 лютого 2008 15:48

Учені створили дисплей-тату, що працює на крові

Черговий цікавий концепт представив на суд глядачів Джим Мілке (JimMielke) на конкурсі GreenerGadgetsDesignCompetition 2008. Дисплей-імплантат, що живиться від крові, нагадуватиме тату.

Сумішшю технології і боді-арта є невеликий дисплей, що імплантується під шкіру, візуально нагадує (за ідеєю автора) стільниковий телефон. Справжнім телефоном можна буде повноцінно управляти за допомогою цього сенсорного екрана-тату і вбудованого в імплантат інтерфейсу Bluetooth.

Основою DigitalTattooInterface стане, гнучке "полотно", зроблене з кремнію і силікону, яке буде вставлено під шкіру через невеликий отвір в згорнутому вигляді. Там трубочка поступово розвернеться і розташується між м"язами і власне шкірою.

Імплантат буде сполучений за допомогою пари мікроскопічних трубочок до артерії і вени в руці. Так до невеликого паливного елементу в приладі поставлятимуться кисень і глюкоза, що перетворюються в електрику.

На верхній частині пластинки розташуються сфери з чорнилом, яке мінятиме колір (з чорного на "прозорий") залежно від команд мікрокомп"ютера, пов"язаного з передавачем Bluetooth.

Матриця будуватиме зображення і при цьому реагувати на дотик. Дисплей, наприклад, можна буде приховати, натиснувши на ледве помітну "намальовану" кнопочку.

Чи буде такий пристрій шкідливим для організму людини, можна буде сказати тільки після того, як всі технологічні розробки зведуть разом. Якщо, звичайно, знайдуться люди, яких надихне політ фантазії Любці.

Ясне одне: вічно включений моніторчик (принаймні, поки б"ється серце господаря) зможе служити екраном не тільки телефону, але і будь-якого іншого пристрою. Наприклад - вбудованих медичних датчиків, повідомляє membrana.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили дисплей-тату, що працює на крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі