понеділок, 21 січня 2008 14:28

Учені будуть лікувати карієс бактеріями

Німецькі учені розробили новий засіб для запобігання карієсу - жувальну гумку, що містить пробіотіки. Пробіотіки - це живі мікроорганізми, які при попаданні в шлунково-кишковий тракт людини в достатній кількості здійснюють позитивний вплив на здоров"ї людини. Ці мікроби, зокрема лактобактерії і біфідумбактерії, здатні витісняти шкідливі бактерії і відновлювати порушений баланс мікрофлори. Продукти, збагачені живими бактеріями, зокрема йогурти, широко застосовуються для боротьби з дисбактеріозом кишечника і пов"язаних з ним захворювань.

Фахівці хімічної компанії BASF додали в жувальну гумку, а також в зубну пасту і рідину для полоскання рота пробіотичні бактерії Lactobacillusanti-caries. Ці бактерії здатні ефективно протистояти шкідливим стрептококам Streptococcusmutans, перешкоджаючи їх прикріпленню до поверхні зубів і знижуючи їх концентрацію.

Streptococcusmutans сприяють розвитку зубного карієсу: вони перетворюють цукор, що поступає з їжею, в агресивні кислоти, які руйнують зубну емаль. Розробники протестували жувальну гумку на достатньо великій кількості людей і з"ясували, що вона здатна істотно зменшувати рівень шкідливої бактерії, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Учені будуть лікувати карієс бактеріями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі