середа, 15 березня 2023 10:42

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ пояснили, чому не стихають повітряні тривоги

У ЗСУ пояснили, чому не стихають повітряні тривоги
14 березня Україною "прокотилася" серія масштабних повітряних тривог. Фото: tsn.ua

Велику кількість повітряних тривог в Україні 14 березня спричинили зльоти російських літаків.

Також сирени лунали через загрозу застосування ворогом балістичних ракет й оперативно-тактичних комплексів наземного базування. Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі "Суспільного", передає Gazeta.ua.

"Було чотири підйоми МіГів з тренувальною метою. Була невелика тривога – 25-30 хвилин. Це фактично зліт та посадка, відпрацювання навичок пілотування льотним складом, тому що льотчики повинні постійно літати, вони не можуть втрачати навички. Решта тривог – це ракетна небезпека...", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки ракет збила українська ППО з початку масованих атак: у Повітряних силах розповіли

За його словами, ранішня тривога була пов'язана з атакувальними діями тактичної авіації різних типів. Ідеться про винищувачі, бомбардувальники.

"Росія завдає бомбових ударів і з півночі, і з півдня, і зі сходу. Але збільшуються інтервали. Росія витратила величезний стратегічний запас ракет саме ударами по критичній інфраструктурі", – додав Ігнат.

14 березня Україною "прокотилася" серія масштабних повітряних тривог. Всі області "червоніли" щонайменше чотири рази. У Києві сирена лунала п'ять разів.

Росія минулої доби не здійснювала масованої атаки на Україну ракетами чи дронами, але завдавала точкових ударів. Під час повітряної тривоги вдарила чотирма ракетами з авіації на Одещині. Їх збили над морем, але уламки завдали шкоди цивільній інфраструктурі.

В Україні вранці 15 березня оголошено масштабну повітряну тривогу. Повідомляють активність ворожої авіації. Зокрема, у Білорусі злетів російський МіГ-31К. Влада Харківщина повідомила про атаку на область.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ пояснили, чому не стихають повітряні тривоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі