неділя, 27 січня 2008 17:46

У зіткненнях з палестинцями постраждали 38 єгиптян

26 січня єгипетська армія і поліція зробили нову спробу відновити порядок на кордоні з сектором Газа в районі міста Рафах. В ході зіткнень з натовпом палестинців постраждали 38 єгиптян.

Рано вранці підрозділи армії і поліції Єгипту виставили оточення на кордоні з сектором Газа. Палестинці не зуміли прорвати оточення і почали закидати єгиптян каменями.

Тим часом, уряд Ізраїлю ухвалив рішення ослабити блокаду сектора Газа. 27 січня у Вищому суді справедливості Ізраїлю пройшли слухання з питання про законність повної блокади цієї частини Палестинської автономії. Уряд вирішив відновити постачання палива в сектор Газа.

Міністр закордонних справ Єгипту Ахмед Абуль Гейт запевнив, що уряд його країни вирішив узяти кордон під повний контроль. При цьому він закликав лідерів палестинських рухів ХАМАС і ФАТХ зустрітися на єгипетській території для переговорів про відновлення порядку. Один з лідерів Хамаса Халед Машаль заявив про свою принципову згоду взяти участь в цій зустрічі. Проте до появи реакції Фатха і офіційного запрошення з боку єгипетського уряду ХАМАС не прийме запрошення.

Після оголошеної Ізраїлем повної блокади сектора Газа в ніч з 22 на 23 січня палестинських бойовиків висадили загороди на кордоні з Єгиптом. Сотні тисяч палестинців прорвали кордон і почали спішно купувати в Рафаху продукти харчування, медикаменти і інші товари першої необхідності. Єгиптяни двічі намагалися перекрити кордон, але кожного разу палестинці проривалися на новій ділянці. В суботу власті Єгипту запевнили, що залишать кордон відкритим, повідомляє CNN.

Зараз ви читаєте новину «У зіткненнях з палестинцями постраждали 38 єгиптян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі