четвер, 25 лютого 2010 17:54

У завішаному портретами Сталіна залі лунали антиукраїнські гасла

У завішаному портретами Сталіна залі лунали антиукраїнські гасла

Лубенська міська організація ВО "Свобода" направила звернення до міського управління освіти з вимогою припинити факти пропаганди комунізму у закладах освіти, припинити тактику організації заходів з метою паплюження історії України та руйнування свідомості юних українців.

Голова Лубенської міської організації ВО "Свобода" Володимир Семирод дану ситуацію прокоментував таким чином: 2Неприпустимо, щоб на 19 році Незалежності України державні чиновники сприяли поширенню комуністичної пропаганди. Жахливим є факт зібрання у міському палаці ветеранів, присвячене так званому "Дню захисника вітчизни", який у народі досі називають "днем радянської армії".

За інформацією прес-служби міської організації ВО "Свобода" перед малечею, зібраною із шкіл, оратори, замість патріотичного виховання, користуючись лозунгами КПРС, вели відкриту антиукраїнську пропаганду. У завішаному портретами Сталіна залі лунали гасла, які засуджували присвоєння героїв України Шухевичу та Бандері, визнання ОУН-УПА борцями за незалежність тощо.

"До Дня захисника Вітчизни, як і до інших свят міська рада ветеранів проводить зустрічі із дітьми. Ми їх просимо враховувати контингент, не пропагувати ідеї тоталітарного устрою. Це офіційна громадська ветеранська організація. Ми не могли їм відмовити. У них є актова зала. На зустрічі були учні-старшокласники шкіл міста. Можливо було щось тенденційне у виступах. За портрети Сталіна не знаю. Я там не був. Це питання будемо з"ясовувати" – коментує ситуацію начальник відділу освіти Лубенської міської ради Мирослав Костенко, 41 рік.

Зараз ви читаєте новину «У завішаному портретами Сталіна залі лунали антиукраїнські гасла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі