четвер, 02 жовтня 2008 13:29

У в"язницях США з"явилася "рибна валюта"

У в"язницях США з"явилася "рибна валюта"
Американські увязнені використовують як внутрішньотюремну "валюту" рибу, пише TheWallStreetJournal. Після того, як в 2004 році у в"язницях США ввели заборону на куріння, своєрідним "золотим стандартом" при розрахунках замість сигаретних пачок стали консерви з макрелі.

За словами Марка Бейлі, який відбуває дворічний термін в одній з в"язниць Каліфорнії, макреллю ув"язнені "оплачують" прасування білизни, чищення взуття або стрижку. Наприклад, стрижа коштує дві банки.

Згідно з тюремними правилами, ув"язненим забороняється мати при собі готівку. Через це долари як платіжний засіб використовуватися не можуть.

Постачальник консервів з макрелі, компанія GlobalSourceMarketingInc., відзначає, що попит з боку пенітенціарних установ США на цей продукт за чотири роки збільшився. Останнім часом популярніші пластикові упаковки з рибним філе, оскільки, на думку охоронців, з жерстяних банок увязнені можуть зробити ножі або заточування.

Зараз ви читаєте новину «У в"язницях США з"явилася "рибна валюта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі