пʼятниця, 31 липня 2015 13:49

У Видубицькому монастирі пройде служба до Дня вшанування Марії Магдалини

У Видубицькому монастирі пройде служба до Дня вшанування Марії Магдалини

4 серпня о 9:00 у Георгіївському соборі Свято-Михайлівського Видубицького чоловічого монастиря відбудеться урочиста Божественна Літургія з нагоди Дня пам'яті святої рівноапостольної Марії Магдалини. Цього дня у монастирі перебуватиме ікона рівноапостольної Марії Магдалини з часткою її святих мощей.

Марія Магдалина – свята, рівноапостольна, мироносиця, – родом з містечка Магдали, що колись було розташоване на берегах Генесаретського озера. В Євангелії нічого не сказано про її юність, але є згадки, що була вона вродливою жінкою та хворіла страшною недугою – біснуванням (сучасною мовою – нервове захворювання). Після того, як Ісус вигнав з Марії сім бісів, вона змінила своє життя – залишила все та пішла за Христом, ставши Його ученицею. Марія Магдалина була вірна Христові не тільки у хвилини Його слави, але й у моменти приниження, коли сумніви долали навіть Його найближчих учнів. Можливо, саме тому їй першій явився Воскреслий Христос і повелів іти до апостолів, щоб повідомити їм радісну звістку воскресіння. Згодом, після Вознесіння, коли апостоли розійшлися з Єрусалиму проповідувати в усі кінці світу, разом з ними пішла й Марія Магдалина. Кажуть, вона проповідувала в Римі, і саме вона донесла звістку про Воскресіння Христа до імператора Тиверія. За переказами, вона принесла йому червоне яйце як символ Воскресіння, символ нового життя зі словами: "Христос Воскрес!". Звідси й звичай дарувати один одному великодні яйця в день Світлого Христового Воскресіння, що поширився між християнами всього світу. 

Свій земний шлях літня Марія Магдалина завершила в Ефесі. Сьогодні частина її мощей знаходиться у Франції, в Проважі біля Марселя, де зведений Храм, посвячений Святій Марії Магдалині. Також частки святих мощей рівноапостольної Марії Магдалини зберігаються в різних монастирях Святої Гори Афон і в Єрусалимі.

– Свята Марія Магдалина ввійшла в історію Церкви як рівноапостольна. Отримавши зцілення від Господа та розпочавши нове життя, вона вже ніколи не вагалася, а завжди слідувала за Христом. Тому Господь, знаючи її вірність, саме їй першій з'явився після Воскресіння, і саме вона стала провісницею Його Воскресіння для апостолів, ставши апостолом для апостолів, – розповідає намісник Свято-Михайлівського Видубицького чоловічого монастиря, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній.

Цього року з 4 до 10 серпня у монастирі знову перебуватиме ікона рівноапостольної Марії Магдалини з часткою її святих мощей. Ця ікона була написана ченцями монастиря зі святої гори Афон та дарована Андрію Мацолі, українському бізнесмену та засновнику "Першої приватної броварні", який вже вдруге надасть її у День вшанування пам'яті святої для поклоніння та молебну.

Молитва перед іконою cвятої рівноапостольної Марії Магдалини звільняє від душевних захворювань, а також шкідливих звичок, які в свою чергу, тягнуть за собою й важкі тілесні хвороби. Також перед нею моляться про навернення до віри Христової та про прощення семи смертних гріхів.

Зараз ви читаєте новину «У Видубицькому монастирі пройде служба до Дня вшанування Марії Магдалини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі