вівторок, 21 травня 2024 12:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Оновлення даних військовозобов'язаними - перші підсумки Міноборони

Оновлення даних військовозобов'язаними - перші підсумки Міноборони
У Міноборони підбили перші підсумки оновлення даних військовозобов'язаними. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

У Міноборони підбили перші підсумки оновлення даних військовозобов'язаними після набуття чинності законом про мобілізацію.

18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію, заявив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в інтерв'ю Radio NV.

"Зараз уже майже пів мільйона українців уточнили свої дані через "Резерв+". За кількісними показниками мобільний застосунок перевищив ту кількість людей, які оновлювали свої дані в ТЦК СП і ЦНАП. Там приблизно рівна кількість - близько чотирьох-п'яти тисяч людей", - розповів він.

Багато українських військових, які вже служать, вирішили, що їм теж потрібно встановити додаток "Резерв+" та закликав військових не експериментувати й не перевантажувати систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони розкрило подробиці про QR-код замість військового квитка

Новий закон про мобілізацію передбачає необхідність оновлення військово-облікових даних для чоловіків 18-60 років протягом 60 днів. Тобто до 16 липня. У документи військовозобов'язаних, які оновили свої дані, вклеюватимуть штрих-коди.

У застосунку "Резерв+" з'явиться можливість згенерувати QR-код, який має таку ж юридичну силу, як і військово-обліковий документ.

Коли у мобільному застосунку "Резерв+" з'явиться QR-код, витяг з реєстру "Оберіг" матиме таку саму юридичну силу, як і військово-обліковий документ, розповіли у пресслужбі Міністерства оборони.

Зараз ви читаєте новину «Оновлення даних військовозобов'язаними - перші підсумки Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі