вівторок, 21 травня 2024 12:00

Клуб "білого бізнесу": хто отримає право на економічне бронювання

Клуб "білого бізнесу": хто отримає право на економічне бронювання
До клубу "білого бізнесу" потраплять підприємства, які відповідають трьом критеріям. Фото: скріншот

Рада ухвалила за основу законопроєкт про так званий клуб "білого бізнесу", який стосується податкових перевірок. Підприємства, які відповідають критеріям клубу, зможуть отримати право на бронювання співробітників.

До клубу "білого бізнесу" потраплять підприємства, які відповідають трьом критеріям, розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає OBOZ.

"Ставлення бізнесу до клубу, на жаль, у нас суб'єктивне та залежить від того, чи відповідає цей бізнес критеріям для того, аби стати його частиною", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес хочуть зобов'язати вручати повістки

Туди потрапляють маленькі, середні та великі підприємства, які відповідають трьом критеріям, а саме: мають податкове навантаження не менше, ніж у середньому по галузі; мають зарплату не менше середньої по галузі в регіоні; не мають податкових правопорушень (податкового боргу).

Водночас для тих, хто не є членами клубу "білого бізнесу", взагалі нічого не змінюється.

"Для тих, кого дратують умови, маю пропозицію: ставайте членом. Жодного маневру для податкової, кого визнавати членом клубу, а кого ні, немає. Йдеться про те, що бізнес має сплатити абсолютну суму податку в бюджет і для когось це непосильна цифра. Йдеться про співвідношення обороту та сплачених податків. Якщо у тебе податкове навантаження 5% від обороту, то неважливо, у тебе за рік оборот 1 млн чи 100 млн, це все одно буде навантаження в 5%. І якщо твоє податкове навантаження відповідає середньому в галузі, то цей критерій вже виконали", - додав Гетьманцев.

Гетьманцев додав, що наразі розглядається можливість до другого читання включити для членів клубу "білого бізнесу" право на бронювання співробітників.

"Це буде модель економічного бронювання", - зазначив посадовець.

У застосунку "Резерв+" з'явиться можливість згенерувати QR-код, який має таку ж юридичну силу, як і військово-обліковий документ.

Коли у мобільному застосунку "Резерв+" з'явиться QR-код, витяг з реєстру "Оберіг" матиме таку саму юридичну силу, як і військово-обліковий документ, розповіли у пресслужбі Міністерства оборони.

Зараз ви читаєте новину «Клуб "білого бізнесу": хто отримає право на економічне бронювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі