понеділок, 07 квітня 2008 18:25

У Великобританії спів птахів став радіохітом

У Великобританії спів птахів став радіохітом
У Великобританії радіостанція, що транслює спів птахів, набула надзвичайної популярності у слухачів. Станція Birdsong передає 20-хвилинні записи пташиного співу з шести ранку до півночі.

Birdsong почала віщання замість закритої радіостанції Oneword. Власне спів птахів записав у себе в саду в 1991 році Глин Джонс, директор компанії Digitalone, яка відповідає за цифрові комерційні радіостанції у Великобританії.

За словами Джонса, Birdsong змогла "переманити" всю аудиторію Oneword: близько 159 тисяч чоловік на тиждень. Крім того, регулярно слухати пташиний спів почали ще 340 тисяч чоловік. Недавно слухачі навіть захотвли від Birdsong поліпшити якість сигналу.

Некомерційна радіостанція Birdsong залишиться в ефірі до тих пір, поки не буде знайдена комерційна радіомовна компанія, яка займе її хвилі. Слухачі Birdsong запустили кампанію зі збору засобів, які дозволять зберегти незвичайну станцію.

Антрополог Ендрю Уайтхаус, що займається дослідженням впливу пташиного співу на людей, стверджує, що він викликає у людини певні спогади. Тобто, в пташиному співі людей часто привертає не власне краса звуків, а ті відчуття, які вони випробовували, коли чули їх раніше. Так, крики чайок викликають у багатьох людей спогади про те, як вони були дітьми і вперше потрапили на морське узбережжя, а трелі солов"я нагадують про весну, пише Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «У Великобританії спів птахів став радіохітом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі