понеділок, 27 жовтня 2008 16:01

У Великій Британії відкинули пропозицію заснування національного свята

Британська влада відкинула пропозицію прем"єр-міністра країни Гордона Брауна почати святкувати День Великобританії.

"В даний час вводити національне свято не планується", - заявив представник міністерства юстиції Майкл Уїллс. Представник опозиційної Ліберально-демократичної партії Кріс Хьюн прокоментував ситуацію словами: "Прояви націоналізму ніколи не були британськими шляхом".

Великобританія, на відміну від багатьох країн світу, не має єдиного національного свята. У британському календарі є дні, присвячені святим покровителям Англії, Шотландії, Уельсу і Ірландії. Проте тільки в Північній Ірландії такий день вважається офіційним державним святом.

Ідея про заснування Дня Великої Британії була висунута Гордоном Брауном ще в 2006 році. Тоді опитування показало, що більшість британців хотіли б призначити загальнонаціональним святом день підписання Великої Хартії вільностей 15 червня. Цей документ в 1215 році обмежив владу монарха і наділив жителів держави правом на недоторканність, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії відкинули пропозицію заснування національного свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі