четвер, 18 серпня 2011 18:10

У Тернополі презентували систему, яка не дозволить красти водіям маршруток

У Тернополі презентували систему, яка не дозволить красти водіям маршруток

З наступного літа в тернопільських тролейбусах планують запровадити карткову систему проїзду.

19 серпня в місті презентували електронні валідатори — апарати, які повинні бути встановлені в міському транспорті.

"Цим апаратом ми вирішуємо дві проблеми –  не стане пасажирів, які будуть їздити задурно, і в той же час ні водій, ні кондуктор не зможе забрати гроші, отримані від пасажира собі", — пояснив Олег Дивінець, гендиректор групи компаній ЛОТ, яка займається виготовленням і встановленням валідаторів.

За задумом виробників пасажири, заходячи в тролейбус, мають кидати в спеціальний апарат жетон, або приставляти картку з чіпом. Апарат видає чек з штрих кодом. Контролери з електронними зчитувачами зможуть миттєво визначити, коли і в якому тролейбусі він був виданий.

Виробники зазначають, що всі пільговики повинні бути забезпечені індивідуальними картками з фото. В міській раді зазначають, що картки з пільговиками – не проблема.

"Головне для нас отримати відповідний дозвіл з Кабміну та знайти інвестора, або залучити держфінансування для реалізації цього проекту. Якщо все буде йти так як ми запланували, то в першому кварталі почнемо втілювати проект, а в другому кварталі він повністю запрацює", - зазначив керівник тролейбусного депо Тернополя Андрій Мастюх.

Наразі система "електронний квиток" для наземного транспорту не запроваджена в жодному місті Укараїни.

"Пілотні проекти були в Харкові та в Києві, але проблема в грошах. Розрахункова вартість проекту для такого міста як Тернопіль – до 600 тисяч євро. Наразі ніхто не погоджується на таке вкладення", - пояснив Олег Дивінець.

На території СНД система, аналогічна тій, яку презентували в Тернополі, діє в Ташкенті. За словами Дивінця, там після її встановлення, збір грошей з громадського транспорту зріс на 25%.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі презентували систему, яка не дозволить красти водіям маршруток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі