четвер, 14 липня 2011 09:46

Харків'янка отримала струс мозку після бійки з водієм маршрутки

Харків'янка отримала струс мозку після бійки з водієм маршрутки

Шофер 254-ї харківської маршрутки накинувся з стусанами на дівчину, а на потім хотів уникнути відповідальності зі словами: "Невже я так сильно вдарив, що треба відповідати?", пише Сегодня.

Поганий настрій міг обернутися трагедією для будь-кого з пасажирів мікроавтобуса "Рута", який працює на маршруті Залютіно-Центральний ринок. У понеділок близько 11.00, коли маршрутка відправилася у напрямку до ринку, водій почав виховувати бабусь. Відмовляючись брати на борт більше трьох пасажирів пільгового контингенту, він зупинявся з вимогою: "зайвий" нехай покине салон".

"З самого початку увійшло багато пенсіонерів, водій почав нервувати. Всі лаялися з ним ... Як він ображав бабусь, навіть повторювати соромно", - згадує 23-річна випускниця університету Олена Кострубяк.

Пасажири попросили нервового водія зупинити на "Малиновського", але він промчав повз, пропустив і наступне перехрестя.

"На Ярославській все-таки загальмував з криками: "Навчись нормально говорити, а не мимрити". На цю грубість я порадила йому купити палички для вух", - згадує дівчина.

Мабуть, це стало останньою краплею для неврівноваженого водія: ледь зупинившись, він вилетів з автобуса, обійшов його і за руки почав тягти Олену Кострубяк з салону, на вулиці взявся бити.

"Хотів вдарити по обличчю, але я ухилялася. Бив ногами по тілу, хапав за руки і двічі вдарив по голові рукою. Після того як "провчив" мене, він пішов в маршрутку зі словами "Доведи, що це я". Я зрозуміла, що потрібно взяти телефон перевізника і кинулася до дверей, а він рушив з відкритими дверима, довелося вистрибувати на ходу... ", - розповідає потерпіла.

Тільки тоді Лена усвідомила, що у неї все болить тіло і нудить. Щоб відійти, вона присіла, на допомогу ніхто не прийшов, в автобусі залишалися лише бабусі, які не могли захистити дівчину. У бюро судмедекспертизи, яке знаходиться поруч, Олені зробили висновок: побої легкого ступеня тяжкості, в лікарні швидкої невідкладної допомоги поставили діагноз "закрита черепно-мозкова травма", "струс мозку", "забій м'яких тканин потиличної області".

Як з'ясувалося пізніше, всі ці діагнози - не привід для порушення кримінальної справи. У Ленінському райвідділі дівчині сказали, що доказів недостатньо. Не бере до уваги дільничний і відеоматеріали: камера, яка встановлена на пункті обміну валют (знаходиться практично на тому перехресті), зафіксувала, що водій виходив і щось робив за маршруткою, а повернувшись, рушив з відкритими дверима. Факт, що директор ТОВ "Експрес", яке обслуговує маршрут, після інциденту розлучився з водієм за угодою сторін, про що повідомили в гаражі, теж не враховується.

"Ми хочемо, щоб його покарали. Нехай йому заборонять працювати водієм. Якщо не порушать кримінальну справу, звернемося по допомогу до суду", - говорить сім'я Олени Кострубяк.

Водій після цього випадку виходив на контакт з матір'ю Олени, але тільки для того, щоб відмовити йти в міліцію.

"Він мені каже: "Я її не бив, ну хіба я прям так вже її вдарив, що повинен відповідати?". Але ж вона важить всього 39 кілограмів, їй багато не треба. Як чоловік може підняти руку на дівчинку", - говорить мама Ірина Федорівна.

Зараз ви читаєте новину «Харків'янка отримала струс мозку після бійки з водієм маршрутки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі