пʼятниця, 05 вересня 2008 12:34

У Техасі страта відкладена через любовний роман

В Х"юстоні, штат Техас, власті відклали виконання смертного вироку після того, як дізналися про існування любовного зв"язку між суддею і прокурором. Як пише газета The New York Times, нові обставини в справі 39-річного вбивці Чарльза Худа (Charles D. Hood) з"ясувалися менш ніж за тиждень до назначеної страти.

За даними видання, якщо інформація про роман прокурора і судді підтвердиться, справа Худа може бути відправлена на новий розгляд. Фахівці з судової етики і інші юристи вважають, що за наявності особистих стосунків між суддею і представником звинувачення підсудний не міг расчитивать на справедливий розгляд.

Чарльз Худ був засуджений за здійснене в 1989 році пограбування і вбивство родинної пари. Він був арештований наступного дня після скоєння цього злочину і з тих пір знаходиться в ув"язненні.

Адвокати Худа стверджують, що чутки про роман між суддею Верлой Сью Холланд (Verla Sue Holland) і окружним прокурором Томасом О""Коннеллом (Thomas S. O"connell) давно ходять серед юристів штату, проте ніхто не хоче говорити про це вголос. У червні 2008 року захисту засудженого удалося отримати свідчення від колишнього помічника прокурора, який підтвердив, що роман між чиновниками продовжувався як мінімум з 1987 по 1993 рік. Розгляд справи Худа (1990 рік) припав на цей період.

Наголошується, що до теперішнього часу Холланд і О""Коннелл вже покинули свої пости. Найближчим часом буде вирішено, чи варто їх викликати на дачу показань.
Зараз ви читаєте новину «У Техасі страта відкладена через любовний роман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі