понеділок, 14 січня 2008 09:02

У Таїланді бойовики підірвали військовий патруль: восьмеро загинули

Бойовики, що діють на півдні Таїланду, напали в понеділок на армійський патруль, підірвавши на його шляху бомбу і відкривши автоматний вогонь. У результаті нападу вісім військовослужбовців загинули, повідомив представник армії Таїланду полковник Акара Тіпроте, якого цитує "Інтерфакс".

"Солдати здійснювали звичайне патрулювання в провінції Наратхиват, коли на їхньому шляху вибухнула бомба, - сказав він. - Потім бойовики відкрили вогонь, нікого не залишивши в живих". У організації нападу підозрюються ісламські екстремісти, що діють на півдні цієї країни, більшість населення якої сповідає буддизм.

Населені переважно мусульманами провінції віддаленого півдня Таїланду - Наратхиват, Паттані, Яла і частково Сонгкхла - охоплені насильством із січня 2004 року. За цей час жертвами нападів бойовиків там стали більш 2600 осіб, відзначає ІТАР-ТАРС. Власті покладають відповідальність за те, що відбувається, на ісламістських сепаратистів, що добиваються виходу цих територій зі складу королівства, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «У Таїланді бойовики підірвали військовий патруль: восьмеро загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі