вівторок, 20 червня 2006 12:53

У США поліція знайшла тіло колишнього заступника генсека НАТО Філіпа Меріла

Після 9-денних пошуків поліція штату Меріленд виявила тіло колишнього заступника генсека НАТО Філіпа Меріла, зниклого 10 червня зі своєї парусної яхти, виявленої порожньою в Часапікській затоці.

-На кормі човна була кров. Небагато, але кров була пролита, - заявив Тім Гарнер - один з двох молодих людей, які під час прогулянки на скутерах випадково знайшли увечері 10 червня ніким не керовану яхту, що належить 72-річному Мерілу. Вона йшла з піднятими вітрилами.

-Він (Меррілл) міг отримати удар по голові і оступитися назад, - припустив Гарнер.

-Я там все оглянув. Все що там було, це мобільний телефон і гаманець, які виглядали так, як ніби їх ніхто й не чіпав, - сказав інший свідок Ендрю Карта, що також піднімався на борт яхти.

Служба берегової охорони США і місцева поліція вели пошуки Меррілла за допомогою катерів, вертольотів і літака Сі-130 протягом всієї неділі, зокрема після настання темноти та з використанням приладів нічного бачення. Пошуки були перервані опівночі та були відновлені в понеділок з настанням світанку.

З урахуванням температури води в затоці та віку Меріла служба берегової охорони встановила, що граничний термін, протягом якого він міг вижити за бортом, складає 28 годин, які закінчилися в кінці дня в неділю.

Встановили, що Меріл вийшов вдень в суботу в море один на своїй яхті, але що трапилося потім, поки залишається загадкою.

До липня минулого року Меріл протягом трьох років займав пост голови Експортно-імпортного банку (Ексімбанку), що входить в структуру уряду США . На цю посаду він був призначений президентом Джорджем Бушем.

За час своєї кар"єри Меріл займав різні посади в Пентагоні, держдепартаменті ат Білому домі, відповідаючи зокрема за питання національної безпеки. З 1990 по 1992 роки він був заступником генерального секретаря НАТО в штаб-квартирі альянсу в Брюсселі, а до цього майже десять років працював як радник при керівництві міністерства оборони США.

Після виходу з держслужби Меріл пішов в приватний бізнес і очолив видавничу групу Capital-Gazette Communications, повідомляє Коммерсант.

Зараз ви читаєте новину «У США поліція знайшла тіло колишнього заступника генсека НАТО Філіпа Меріла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі