вторник, 20 июня 2006 12:53

У США поліція знайшла тіло колишнього заступника генсека НАТО Філіпа Меріла

Після 9-денних пошуків поліція штату Меріленд виявила тіло колишнього заступника генсека НАТО Філіпа Меріла, зниклого 10 червня зі своєї парусної яхти, виявленої порожньою в Часапікській затоці.

-На кормі човна була кров. Небагато, але кров була пролита, - заявив Тім Гарнер - один з двох молодих людей, які під час прогулянки на скутерах випадково знайшли увечері 10 червня ніким не керовану яхту, що належить 72-річному Мерілу. Вона йшла з піднятими вітрилами.

-Він (Меррілл) міг отримати удар по голові і оступитися назад, - припустив Гарнер.

-Я там все оглянув. Все що там було, це мобільний телефон і гаманець, які виглядали так, як ніби їх ніхто й не чіпав, - сказав інший свідок Ендрю Карта, що також піднімався на борт яхти.

Служба берегової охорони США і місцева поліція вели пошуки Меррілла за допомогою катерів, вертольотів і літака Сі-130 протягом всієї неділі, зокрема після настання темноти та з використанням приладів нічного бачення. Пошуки були перервані опівночі та були відновлені в понеділок з настанням світанку.

З урахуванням температури води в затоці та віку Меріла служба берегової охорони встановила, що граничний термін, протягом якого він міг вижити за бортом, складає 28 годин, які закінчилися в кінці дня в неділю.

Встановили, що Меріл вийшов вдень в суботу в море один на своїй яхті, але що трапилося потім, поки залишається загадкою.

До липня минулого року Меріл протягом трьох років займав пост голови Експортно-імпортного банку (Ексімбанку), що входить в структуру уряду США . На цю посаду він був призначений президентом Джорджем Бушем.

За час своєї кар"єри Меріл займав різні посади в Пентагоні, держдепартаменті ат Білому домі, відповідаючи зокрема за питання національної безпеки. З 1990 по 1992 роки він був заступником генерального секретаря НАТО в штаб-квартирі альянсу в Брюсселі, а до цього майже десять років працював як радник при керівництві міністерства оборони США.

Після виходу з держслужби Меріл пішов в приватний бізнес і очолив видавничу групу Capital-Gazette Communications, повідомляє Коммерсант.

Сейчас вы читаете новость «У США поліція знайшла тіло колишнього заступника генсека НАТО Філіпа Меріла». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі