вівторок, 25 березня 2008 12:57

У США ожив пацієнт з "мертвим" мозком

У США пацієнт однієї з клінік, офіційно визнаний мертвим, подав ознаки життя на церемонії прощання з родичами. 21-річний Зах Данлеп поворушив рукою і ногою, після того, як хтось з рідних додумався полоскотати йому п"яти ножем.

Денлап пролежав в комі майже чотири місяці після того, як розбився на чотириколісному гоночному мотоциклі. Лікарі збиралися відключити його від штучного життєзабезпечення і використовувати органи для пересадки.

Батько пацієнта запевнив журналістів, що на власні очі бачив результати сканування мозку сина, які показували повну відсутність мозкової активності.

Через 48 днів після несподіваного повернення до життя Данлепа виписали з лікарні. У одному з телешоу він зізнався, що до цих пір береже подряпину, що залишилася на нозі від ножа, і зберігає ніж, що врятував йому життя.

Він також стверджує, що не пам"ятає моменту аварії, зате пам"ятає, як лікарі оголосили його мертвим. "Я радий, що не зміг тоді встати і зробити з цими лікарями те, що хотів. Я вдячний рідним, що вони не кинули мене. Тільки праведники вмирають молодими, тому, напевно, я і не пішов", - сказав Денлап, повідомляє The Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «У США ожив пацієнт з "мертвим" мозком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі