понеділок, 27 серпня 2007 12:07

У справі про вбивство Політковської затримано 10 людей

У справі про вбивство оглядача "Нової газети" Анни Політковської, яке було здійснено в центрі Москви 7 жовтня 2006 року, затримано десять чоловік. Найближчим часом всім їм будуть пред"явлені звинувачення.

23 серпня глава Слідчого комітету при Генпрокуратурі Олександр Бастрикін заявив, що в цій справі "є дуже хороші перспективи в його швидкому розкритті".

Раніше з"являлися відомості про те, що "Нова газета" в ході журналістського розслідування встановила імена два підозрюваних, які займають високе положення в Чечні. Вбивство Політковської було здійснене нібито з відома російських спецслужб.

Комітет захисту журналістів заявив, що Генпрокуратура в рамках розслідування цієї справи порушила кримінальну справу відносно декількох чиновників МВС Чечні. Проте офіційно ці дані були спростовані.

Політковську застрелили в під"їзді її будинку. Найбільш вірогідною версією прокуратура назвала професійну діяльність журналістки, яка була відома публікаціями на чеченську тематику, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «У справі про вбивство Політковської затримано 10 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі