вівторок, 22 червня 2010 13:26

У Севастополі не заважатимуть російським морякам приватизовувати житло

У Севастополі не заважатимуть російським морякам приватизовувати житло

Адміністрація Севастополя не перешкоджатиме приватизації службового житла військовослужбовцями Чорноморського флоту Російської Федерації, проте для цього має бути відповідне рішення російської сторони, і вироблений механізм придбання квартир у власність.

Про це заявив журналістам на брифінгу голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов.

"Місто ніяких перешкод у приватизації житла моряками російського флоту чинити не буде, але оскільки житло службове, російське керівництво має надати такий документ, який би підтверджував право власності офіцера на квартиру, що дарується йому або містом Москвою, або російською державою. Як тільки буде таке рішення, ми знайдемо механізм приватизації", - сказав Саратов.

За словами глави адміністрації, хоча позиція російського Міністерства оборони і полягає в тому, що житло для російських моряків у Севастополі має бути службовим, питання про приватизацію все одно ним, як главою адміністрації, буде піднято під час зустрічі з міністром оборони Російської Федерації 24 червня в Севастополі.

За словами керівника виконавчої гілки влади міста, необхідність обговорити це питання пов"язана з тим, що "орієнтовно, з російського Чорноморського Флоту за наявними даними звільняється близько 1100 осіб, з яких приблизно 40 відсотків залишається в Севастополі. В результаті за 13 останні років у місті залишилися близько 6 тисяч колишніх офіцерів, що мають право на квартиру, але що не мають права власності на ту квартиру, в якій жили". "При вирішенні цими офіцерами проблеми власності на квартири, місто обов"язково знайдемо механізм їх приватизації, тому що ми маємо великий досвід з прийому об"єктів комунальної власності", - завершив Саратов.

Питання про приватизацію житла військовослужбовцями ЧФ РФ було підняте Саратовим 28 квітня цього в Москві на восьмому засіданні Підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту Російської Федерації та його перебування на території України Українсько-Російської міждержавної комісії, передає "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі не заважатимуть російським морякам приватизовувати житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі