понеділок, 11 лютого 2008 10:27

У Сеулі згорів головний національний скарб Південної Кореї (ФОТО)

Стародавні церемоніальні ворота в центрі Сеула, які вважалися головним національним скарбом Південної Кореї, зруйновано в неділю в результаті пожежі.

Стало відомо, що пожежа в будівлі, відомій в Південній Кореї як Намдемун, або "Великі південні ворота", почалася вчора ввечері, 10 лютого.

Повідомляється, що близько 360 пожежників боролися з вогнем, проте ворота обвалилися, і від архітектурного пам"ятника залишилася тільки кам"яна опора.

"Видно, що, окрім опорних стовпів на першому поверсі, ворота практично повністю згоріли", - повідомив пожежник.

Південнокорейська поліція повідомляє, що причиною пригоди міг бути підпал. За словами свідків, пожежа почалася після того, як у будівлю ввірвався невідомий чоловік. Зараз його розшукують.

Проте, на думку інших експертів, не виключено, що стародавній пам"ятник архітектури згорів через несправність електропроводки.

Один з жителів міста зазначив, що "я відчуваю себе так, ніби вся наша національна гордість і надія втрачена і розтоптана".

Південнокорейський уряд вважає, що для відновлення воріт знадобиться щонайменше три роки. Вартість робіт оцінюється в $21 млн.

"Великі південні ворота" були побудовані 610 років тому. Колись вони складали частину стіни, яка оточувала старе місто, і служили головним входом в стародавню корейську столицю.

Ворота кілька разів перебудовувалися, останній раз - в 2005 році. У 2006 році пам"ятник архітектури вперше за останнє сторіччя був відкритий для відвідувачів - до цього він був закритий трамвайними коліями, побудованими японським окупаційним урядом в 1907 році, повідомляє NEWSru.ua.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «У Сеулі згорів головний національний скарб Південної Кореї (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі