пʼятниця, 01 липня 2011 20:03

У селі на Луганщині град потрощив дахи усіх будинків
8

Фото: фото надане сільрадою села Чмирівка

В селі Чмирівка Старобільського району Луганської області град потрощив дахи всіх будинків.

Сильний дощ почався увечері 29 червня, наступного дня продовжився.

"Град розміром з кулак людини. У всіх побив вікна та дахи, навіть металочерепицю і ондулін, - розповідає секретар сільради Олена Протопопова.

За її словами, сільрада прийняла вісімсот заяв від жителів. Просять про матеріальну допомогу. Вцілому у селі 4,2 тисячі дворів.

- Стільки людей пройшло, голова квадратна. А у нас ні копієчки немає. Сподіваємось, що стихію визнають регіональним лихом. Може область дасть грошей. Поки ми в шоці, - каже секретар.

Всю ніч місцеві жителі з будинків вигрібали воду, яка пішла з полів.

- В 97-му році був град, але не такий, будинки тоді залишились цілі. Це вобще! Люди кажуть, що вісімдесят годів попроживали тут, первий раз таке бачимо! - бідкається Ольга Бешкинська. Нічого на вулиці не було видно, все змішалось і стояла біла стіна. Чую, що вікна сипляться, град і скло в хату летить. Шифер як друшляк натуральний. З даху потекла в хату вода. Страху натерпілись, не дай Господь, двоє діток перелякались.І таке по всій Чмировці. По вулиці прямо їдь - у всіх, у одних менше дірок, у других такі, що рука пролазить.  Хмари находять - боїмось.

Родина порахувала, що на один шифер треба п'ять тисяч гривень, три тисячі на вікна.
- А те, що в хаті ми не считали. Руки не піднімаються щось робити, зайдеш, походиш, переставиш з місця на місце. Там така сирість зараз. На городі нема нічого, все чорне.

Помідори стояли, гарна картопля, що копати можна, все залите і побите. Огірки покрошило, як на "лечо", ходи і збирай. Капуста побита, кукурудзи не буде, бо пополам позламувало. Ми тут всі живемо з городу, надіялись на нього.

Кажуть, що сьогодні районна податкова адміністрація взяла під контроль ціни на будівельні матеріали, після стихії вони подорожчали тричі.

- Ми не купували нічого ще, але ціни піднялись жахливо. За лист шифера просять 150 грн., а був по п'ятдесят, - каже Ольга Бешкинська.

Зараз ви читаєте новину «У селі на Луганщині град потрощив дахи усіх будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі