понеділок, 14 січня 2008 13:06

У Саудівській Аравії Саркозі подарували меч (ФОТО)

Президент Франції Ніколя Саркозі в неділю увечері прибув в Ер-Ріяд, почавши свій триденний офіційний візит до Саудівської Аравії.

З нагоди приїзду Саркозі король Саудівської Аравії Абдалла провів в аеропорту церемонію вітання, після чого пройшла двостороння зустріч з питань подальшого зміцнення відносин стратегічного партнерства, а також з актуальних регіональних проблем. Крім того, президент Франції відвідав палац засновника Саудівської Аравії, короля Абдель Азіза, де король Саудівської Аравії подарував йому меч.

Разом з Саркозі в країну прибула також велика торгово - економічна делегація, в яку входять більш ніж 400 французьких підприємців. Вони проведуть з саудівськими колегами бесіди, на яких будуть обговорені шляхи співпраці між Саудівською Аравією та Францією.

Запланований виступ Ніколя Саркозі з промовою в Консультативній раді Саудівської Аравії. Крім того, президент Франції і король Саудівської Аравії будуть присутні на церемонії підписання угод про співпрацю двох країн в сферах дипломатії, енергетики, освіти, науки і техніки.

Саудівська Аравія - перша країна, яку Саркозі відвідав в ході свого турне по трьом країнам Персидської затоки. Після Саудівської Аравії він має відвідати також Катар та ОАЕ, повідомляє Агентство Синьхуа.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «У Саудівській Аравії Саркозі подарували меч (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі