понеділок, 25 липня 2011 15:54

У Саудівській Аравії перестануть одружувати малюків

У Саудівській Аравії перестануть одружувати малюків

Саудівська Аравія починає боротьбу з дитячими шлюбами. Вперше в історії королівства в ньому визначать мінімальний вік для вступу в шлюб.

Цей захід покликаний покласти кінець збільшенню випадків, коли неповнолітнім дівчаткам з волі батьків доводилося брати шлюб зі зрілими чоловіками.

Найбільш поширеним це явище є в бідних сім'ях, які розраховують знайти впливового покровителя або поправити матеріальне становище за допомогою традиційного викупу за наречену.

Так, у жовтні 2010 року на півдні Саудівської Аравії був укладений шлюб між 12-річною нареченою і 55-річним нареченим. За два роки до цього 34-річний чоловік узяв в дружини 10-річну дівчинку.

Роботу над текстом постанови ведуть співробітники міністерства юстиції Саудівської Аравії. Після цього документ повинен бути схвалений королем і Радою Шури, парламентом, який призначається монархом і носить консультативний характер.

На даному етапі невідомо, з якого віку піддані короля зможуть давати священні обіти. Тим не менш, багато представників релігійного істеблішменту поспішили виступити проти втручання влади, оскільки обмеження віку нареченої суперечить законам шаріату.

На думку правозахисників, існуюча в країні практика є грубим порушенням конвенції про права дитини. Вони переконані, що до настання повноліття діти, оточені батьківською любов'ю, мають насамперед гратися і вчитися.

Зараз ви читаєте новину «У Саудівській Аравії перестануть одружувати малюків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі