четвер, 04 січня 2024 10:03

У російському полоні залишаються 900 "азовців" - Прокопенко

У російському полоні залишаються 900 "азовців" - Прокопенко
Командир 12-ї бригади НГУ "Азов" підполковник Денис Прокопенко прокоментував обмін полоненими. Фото: glavcom.ua

Під час великого обміну полоненими 3 січня не повернувся жоден боєць 12-ї бригади спецпризначення "Азов" НГУ, які захищали Маріуполь.

У російському полоні досі залишаються 900 "азовців". Про це повідомив командир 12-ї бригади НГУ "Азов" підполковник Денис Прокопенко ("Редіс").

"Ми щиро радіємо за кожного українського військовослужбовця, якого вдалося обміняти", - зазначив Прокопенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмін військовополоненими - аналітики з'ясували приховані мотиви РФ

За його словами, у полоні РФ досі залишаються 900 "азовців", які 86 діб, рятуючи Україну та стягуючи на себе ворожі сили, билися в оточеному окупантами Маріуполі в нелюдських умовах з мінімальною кількістю боєприпасів, їжі та медикаментів.

"Понад 900 бійців, на чиїх плечах лежала оборона півмільйонного міста, з яких більше половини отримали поранення, і до яких у полоні найжорсткіше ставлення, - забуті та досі в руках ворога", - зазначив Прокопенко.

Він наголосив, що бійці 12-ї бригади спецпризначення "Азов" на межі людських можливостей, зробивши неможливе, виконали наказ.

"Чи робить кожен із нас, на своєму місці все, аби полонені азовці, які героїчно чинили спротив, повернулись до України якнайшвидше?" - додав "Редіс".

У середу, 3 січня, з російського полону визволили 230 українських воїнів і цивільних.

Цей обмін був найбільшим за кількістю повернутих оборонців, заявив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зараз ви читаєте новину «У російському полоні залишаються 900 "азовців" - Прокопенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі