вівторок, 17 червня 2008 21:06

У республіці Чад повстанці захопили велике місто

У Чад повстанці захопили місто Ам-Зоєр на сході країни. Він став четвертим крупним населеним пунктом, що перейшов в останні дні під їх контроль. Таким чином, повстанці практично впритул наблизилися до регіонального центру Абеше, де розташовуються відділення багатьох гуманітарних організацій, які надають допомогу більш ніж 400 тисячам біженців на сході Чад. Від Ам-Зоєр до Абеше всього 70 кілометрів.

Як повідомляє "Euronews", Управління верховного комісара ООН у справах біженців оголосило, що припиняє свою діяльність в регіоні унаслідок недостатньої безпеки. ООН засудив дії повстанців Чад і призвав всі сторони в Чад негайно припинити військові дії і почати діалог з метою досягнення мирного політичного врегулювання кризи.

Спостерігачі побоюються, що незабаром повстанці можуть організувати атаку на Нджамену, як це було в лютому, коли штурмом трохи був узятий президентський палац, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Зараз ви читаєте новину «У республіці Чад повстанці захопили велике місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі