пʼятниця, 01 квітня 2022 07:31

У Раді заговорили про видачу атестатів і дипломів через "Дію"

У Раді заговорили про видачу атестатів і дипломів через "Дію"
Наразі опрацьовується технічна складова запровадження цієї новації. Фото: thedigital.gov.ua

У зв'язку з війною атестати та дипломи цьогоріч можуть видавати в застосунку "Дія".

Таке припущення висловив голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, повідомляють "Українські новини".

"Дипломи та атестати можуть бути в єдиній державній електронній базі з питань освіти. Теоретично існує можливість видачі дипломів і атестатів у "Дії". Це буде набагато простіше тим, хто перебуває за кордоном і в інших містах. Вони отримають у "Дії" атестат чи диплом, які узаконені, приходять в університет в іншій країні, де можуть його показати. Це все одно буде в базі, чому б і ні", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО в цьому році відбудеться - Міносвіти

Теоретично такий варіант можливий, питання стоїть стосовно можливості його реалізації, зазначив Бабак. Він розповів, що зараз опрацьовується технічна складова запровадження цієї новації. Водночас для цього необхідно вносити певні зміни в низку чинних законодавчих актів.

Від початку повномасштабного вторгнення російські війська пошкодили в Україні понад 730 навчальних закладів.

Спілка ректорів України створила робочу групу з підготовки законопроєкту "Про забезпечення конкурентоспроможності університетів України". До її складу ввійшло 10 чоловік. Робоча група пропонує скоротити ВНЗ наполовину.

Зараз ви читаєте новину «У Раді заговорили про видачу атестатів і дипломів через "Дію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі