неділя, 27 березня 2022 09:56

Спілка ректорів звернулася до Шкарлета, щоб скоротити кількість вищих навчальних закладів

Спілка ректорів звернулася до Шкарлета, щоб скоротити кількість вищих навчальних закладів
Міністр освіти погодився поговорити по телефону, але почувши, про що буде розмова, відмовився спілкуватися. Фото: Сергій Шкарлет / Telegram

Спілка ректорів України створила робочу групу із підготовки законопроекту "Про забезпечення конкурентоспроможності університетів України". До її складу ввійшло 10 чоловік.

Вони звернулися до міністра освіти і науки Сергія Шкарлета з проханням скоротити кількість вищих навчальних закладів задля якісної роботи у післявоєнний час, але Шкарлет не став їх навіть слухати, повідомив представник робочої групи Віктор Огнев'юк.

Спочатку Огнев'юк намагався донести до Шкарлета ініціативу групи по телефону, але міністр освіти не захотів слухати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОН пояснили, як цьогоріч проходитимуть ДПА, ЗНО і вступні іспити

"Я сказав, що представляю робочу групу, яка була створена Спілкою ректорів. Не знаю, що Вас більше обурило, чи то, що саме я представляв робочу групу, чи то те, що Спілка ректорів "зважилася" на таке без Вашого благословення. Але вислухати мене, пане міністре, Ви відмовилися", — написав Огнев'юк.

Робоча група пропонує скоротити ВНЗ в половину.

"Насамперед ми пропонуємо скоротити кількість закладів вищої освіти державної і комунальної форми власності з 300 (загалом 697 закладів мають ліцензії на надання вищої освіти!) до, орієнтовно, 112 – 115 (приватні не враховано), що сприятиме концентрації людських, фінансових та матеріальних ресурсів для підвищення якості підготовки фахівців в Україні", — йдеться у зверненні.

У 14 регіонах України відновлять навчальний процес. В частині регіонів зберігається загрозлива ситуація, по кілька разів на день оголошується повітряна тривога. У зв'язку з цим Міністерство освіти і науки рекомендує, або тимчасове припинення освітнього процесу, або організацію освітнього процесу за дистанційною чи змішаною формою навчання, за погодження з військово-цивільними адміністраціями.

Зараз ви читаєте новину «Спілка ректорів звернулася до Шкарлета, щоб скоротити кількість вищих навчальних закладів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі