понеділок, 10 червня 2024 13:20

У Раді сказали, чи продовжуватимуть термін оновлення даних у ТЦК

У Раді сказали, чи продовжуватимуть термін оновлення даних у ТЦК
Від 18 травня свої дані оновили понад 1,5 млн українців. Фото: 1plus1.ua

Нині немає жодних підстав для подовження терміну оновлення даних для військовозобов'язаних.

Поточна динаміка показує, що оновити дані цілком реально до вказаного у новому законі терміну. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТЦК пояснили, чи врятує штраф від мобілізації

Він навів дані заступниці міністра оборони Катерини Черногоренко, за якими від 18 травня до 3 червня свої дані оновили понад 1,5 мільйона українців. Із них 1,3 мільйона зробили це через застосунок "Резерв+", 117 тисяч - через ЦНАПи, 90 тисяч - через ТЦК та СП.

"Тобто така динаміка дозволяє бути впевненим, що якщо громадяни хочуть, то вони мають усі можливості вчасно оновити свої військово-облікові дані. Тобто динаміка не вказує на необхідність продовження цього строку", - сказав Веніславський.

18 червня у мобільному застосунку "Резерв+" з'явиться QR-код, що замінить паперові версії документів. Він дозволить використовувати електронні дані із реєстру "Оберіг" як повноцінний військовий обліковий документ, повідомили у Міноборони.

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Військовозобов'язані українці повинні оновити свої облікові дані до 16 липня 2024 року. Зробити це можна безпосередньо у ТЦК, а також у центрах надання адмінпослуг або через мобільний застосунок "Резерв+".

Зараз ви читаєте новину «У Раді сказали, чи продовжуватимуть термін оновлення даних у ТЦК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі