четвер, 25 січня 2024 11:05

У Раді сказали, чи будуть затримки із соцвиплатами в Україні

У Раді сказали, чи будуть затримки із соцвиплатами в Україні
У профільному комітеті парламенту переконані, що затримок із соцвиплатами в Україні не буде. Фото: slovoidilo.ua

Соціальні виплати в Україні у 2024 році здійснюватимуться вчасно та в повному обсязі попри те, що деякі лідери європейських країн блокують фінансову допомогу з боку ЄС.

Євросоюз знайде спосіб виділити гроші. Про це в ефірі національного телемарафону розповів заступник голови комітету Верховної Ради з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці можуть отримати фінансову допомогу від ООН у розмірі 10 800 грн: хто може подати заявку

Він визнав, що на цей час обіцянки партнерів не виконуються повністю.

"Але допомога однозначно буде. Є оптимізм, що Євросоюз виконає свої зобов'язання", - зазначив Цимбалюк.

За його словами, вирішальний момент настане 1 лютого. Цього дня в ЄС відбудеться засідання, де йтиметься про надання допомоги в розмірі €50 млрд.

Перший віце-прем'єр-міністр економіки Юлія Свириденко заявила, що в Україні можливі затримки із виплатою пенсій та зарплат державним службовцям.

За її словами, це станеться, якщо ЄС і США не нададуть обіцяну фінансову допомогу. На думку Свириденко, дефіцит зовнішньої підтримки підштовхне українську економіку назад до режиму "виживання".

Зараз ви читаєте новину «У Раді сказали, чи будуть затримки із соцвиплатами в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі