пʼятниця, 17 червня 2022 12:44

Спецтема: Війна Росії проти України

У Раді пропонують списувати кредити на знищені через війну авто

У Раді пропонують списувати кредити на знищені через війну авто
В Україні хочуть списати кредити на знищене внаслідок бойових дій майно. Фото: East News

Профільний комітет Верховної Ради зареєстрував законопроєкт №7441-1.

Документ передбачає списання заборгованості за кредитами на майно, яке було знищено під час воєнних дій. Про це йдеться на сайті ВР.

Зазначається, що йдеться саме про кредити на транспорт або нерухомість. Згідно з проєктом закону, передбачається два варіанти вирішення питання:

- "заморожування" позики до отримання передбачених законодавством компенсацій;

- списання кредиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр фінансів наполягає на поверненні довоєнних податків

Сюди ж належить авто, яке взяли у кредит. Однак обов'язковою умовою для списання є відсутність заборгованостей до 23 лютого.

Подати заявку на припинення оплати можна протягом воєнного стану в Україні, а також впродовж трьох місяців після його скасування. Це стосується машин, які були зруйновані або пошкоджені внаслідок боїв, або тих, що залишилися на тимчасово окупованих територіях.

Для "заморожування" кредиту необхідно подати документи про знищення або пошкодження майна. Звільнення від сплати боргу надається на наступний день після реєстрації.

Верховна Рада заборонила колекторам вимагати борги у військовослужбовців та їхніх сімей, волонтерів, внутрішніх переселенців, жителів тимчасово захоплених територій і тих, хто проживає в зоні бойових дій.

Крім того, відомо, що борги, які можуть списати за знищене майно, становлять $1,3 млрд.

Зараз ви читаєте новину «У Раді пропонують списувати кредити на знищені через війну авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі