понеділок, 10 липня 2023 13:52

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах попередили про атаки росіян після "затишшя"

У Повітряних силах попередили про атаки росіян після "затишшя"
У небі постійно фіксують засоби розвідки ворога на різних напрямках. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Після відносного "затишшя" російські окупанти можуть вдатися до нових атак по території України.

Вихідні минули без потужних повітряних атак з боку РФ, заявив у понеділок речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Зараз дійсно спостерігається певне затишшя у повітряному просторі. Проте тактична авіація противника все ж працює подекуди на фронті", – сказав він.

За словами Ігната, у небі постійно фіксують засоби розвідки ворога на різних напрямках. Зокрема, на півдні ворожі дрони постійно знаходяться близько до Дніпра. Наразі росіяни використовують тактичну авіацію. Тож, імовірно, ще будуть пуски керованих авіабомб. Він підкреслив, що українські військові завжди до цього готуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі РФ вгатила по Миколаєву ракетою за $3 млн

"Хоча субота та неділя були відносно спокійними, цього не скажеш про ситуацію на фронті, де ЗСУ ведуть наступальні та оборонні дії. Чого слід очікувати? Всі запитують, коли ворог вдарить знову. Це всіх цікавить, але тут відповіді немає. Можна лише припускати, що після затишшя може бути щось нове, на що вони підуть", – додав речник командування Повітряних сил.

Майже дві доби поспіль спостерігали "затишшя" у повітряному просторі України. Напередодні повідомляли про мінімальну активність розвідувальних дронів та майже повну відсутність тактичної авіації.

Водночас імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах попередили про атаки росіян після "затишшя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі